Dunav kao okosnica turističkog razvoja na Sajmu turizma

BEOGRAD, 23. februar 2023 – Prvog dana 44. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, predstavljeno je Donje Podunavlje kao turistička destinacija sa objedinjenom ponudom opština Golubac, Majdanpek, Kladovo i Negotin. Zbog ogromnog potencijala u kulturnom nasleđu, prirodnim lepotama, gastronomiji i ljubaznim domaćinima, ovaj region je prepoznat kao destinacija koja će tek pokazati svoje pune kapacitete u turizmu.

Turistički blogeri iz TripppinSrbija predstavili su publici svoje utiske iz Donjeg Podunavlja, sa preporukom lokacija i doživljaja koji moraju da se dožive na ovoj destinaciji. Prezentacija se nastavila panel diskusijom, na kojoj su učestvovali predsednici opština Golubac, Kladovo i Negotin, direktor Lepenskog Vira, predstavnica EU Delegacije u Srbiji i vođa projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ koji podržava razvoj i promociju turizma u Istočnoj Srbiji.

Prezentaciju i panel diskusiju organizovali su turističke organizacije Golupca, Majdanpeka, Kladova i Negotina, turistički prostori Golubački grad i Lepenski Vir i zaštićeno prirodno područje Nacionalni park Đerdap, uz podršku Dunavskog centra za kompetenciju i projekta „EU za kulturno nasleđe i turizam“ koji finansiraju Evropska unija i Nemačka Vlada, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Ministarstvom turizma i omladine.

Autorka fotografija Ksenija Turnić

Skorašnji članci

error: Content is protected !!